Disperare, tupeu și nesimțire

Trei cuvinte care definesc într-un mod complet campania roșie pentru prezidențiale. Un candidat tras cu cheia, controlat de forțe și grupări obscure, capabil să mintă cu seninătate privindu-te în ochi. Cam asta ne va aștepta pe toți după 16 noiembrie. Plus un tandem halucinant Dragnea – Ghiță care va pune cu botul pe labe tot ce crâcnește în țara asta, de la presă la opoziție, la mediu economic.

Atacurile jegoase de care s-a dovedit capabilă clica asta de șmecheri, parveniți și securiști indică în mod clar care va fi linia pe care intenționează să o adopte în cazul nefericit în care vor câștiga toată puterea în România. Așa cum am mai spus, va fi prea târziu și total inutil să ne mai lamentăm după.

Pentru Timișoara, miza este încă și mai mare. Vom avea de suferit ca oraș și, culmea, ca județ. Pentru că cine își imaginează că aripa tânără din Timiș conectată direct la prof. dr. Victor Viorel plus întâiul socru al țării vor sprijini alocarea de fonduri pentru ca Titu ”ce tzuc Nicule” Bojin să prindă aripi pentru 2016, este în cel mai bun caz naiv. Iar de Robu, ce să mai zic, vor încerca să-l țină pe tușă complet. Nu contează că lovesc sute de mii de timișoreni și timișeni, nu contează că zona rămâne în urmă față de altele din țară. Important e să-și satisfacă ei poftele și să le meargă business-urile și furatul fără să fie deranjați.

Visul oricărui roșu din Timișoara este să aibă primar. La asta visează și fabulează toți din 90 încoace. Iar acum, se simt pe cai mari. Jegul și lăturile vărsate de șefii lor de la București le dau aripi. Le preiau, le mai mestecă puțin și le aruncă mai departe. Se văd deja stăpâni peste tot orașul și peste tot județul. Șoptesc niște păsărele cu dungi pe umeri că deja își negociază posturile locale pentru 2016. Au planuri până în 2024. Nu vor ține cont de nimeni și de nimic. Cel care i-a denumit ciuma roșie cred că nici nu intuia cât de potrivit se va dovedi numele ăsta în cele ce urmează.

Din fericire, aceleași păsărele șoptesc că băieții ăștia vor avea mai multe surprize neplăcute în perioada următoare. Unele dintre ele cu acronime. Iar cea mai mare, pe bază de ștampilă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cine a umplut paharu', Land of choice, Pe la colțuri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.