Centura și cei de pe ea

Dacă nu m-ar lua cu greață, aș admira naturalețea cu care unii mint fără să clipească. Exemplul elocvent este de departe centura de sud a Timișoarei. Este evident pentru toată lumea că îi doare fix în gaura curului pe marii și iluștrii decidenți ai țării de problemele de trafic din Timișoara generate de lipsa unei asemenea legături. Această durere este consemnată negru pe alb în documentul numit pompos master-plan de transporturi. Cu toate acestea, se găsesc unii pe la noi să se jure pe roșu aprins că centura se face și că cei care țipă și s-au săturat de toate minciunile lor vorbesc numai prostii. Ca să aibă grămada și vârf mai ziceau unii că însuși luceafărul democrației românești, prof. dr. Victor Viorel, va veni la Timișoara ca să se jure și el pe roșu că centura se face.

Ori am fost eu plecat pe fericitele plaiuri ale vânătorii, ori primul între miniștrii României nu și-a arătat fața prin urbe. Mă gândesc că repetiția de la Oktoberfest i-a cam tăiat din aripi, și a preferat să mintă de la distanță, lăsându-i pe ortacii locali să țină castana fierbinte. Vajnici membri de partid, băieții susțineau cu sete, fără a clipi, că centura se face. Ba mai insinuau că singura șansă de a se face este ca prof. dr. Victor Viorel să ajungă președinte. Asta până când, căzând ca musca-n lapte, chiar șeful CNADR îi contrazice câta, în mod public, pe seninii mincinoși. Spunând, din nou, negru pe alb, că NU EXISTĂ NICIUN PROGRAM DE FINANȚARE PENTRU CENTURA TIMIȘOAREI. Liniște totală.

Ia, seninilor, cum o dregeți pe asta? Probabil tot cu tupeu, crezând că timișorenii sunt niște fraieri care vă vor crede și chiar vă vor vota șeful. Ghinionul vostru este că timișorenii gândesc și înțeleg. Și nu mai cred o clipă că, baronul roșu de Teleorman, urmașul lui prof. dr. Victor Viorel la palatul Victoria, va renunța la autostrada București-Alexandria în favoarea centurii de la Timișoara. Așa că ia plimbați voi câta ursu’ în altă parte, că aici nu mai ține. Poate aveți treabă în parlament să vă apărați corupții și noi vă reținem cu prostiile noastre – centură, spital, sală de sport, etc…

P.S. Că sunteți niște mincinoși patologici, înțeleg. Că nu dați doi bani pe nevoile Timișoarei, înțeleg. Dar cu autostrada Pitești – Sibiu ce mama naibii aveți? Frate, gândiți cu șira spinării. Când o să mute Renault fabrica pe alte coclauri că nu are autostradă spre vest, pe cine o să dați vina? Pe ruși, pe americani, pe klingonieni? Mărețule prim între miniștrii, dacă de-astea faci acum, oare ce vei face dacă-ți dăm și restul butoanelor? Stai liniștit, e doar o întrebare retorică, la care nu vei da răspuns. Din fericire.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Îmi caut ouăle. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.