Stereotipul ”Tinerii sunt singurii care pot schimba clasa politică”

O mare abureală. A dovedit-o tânărul nostru viceprimar care in doar câteva zile a reușit să-și dea cu mucii în fasole cât încape. Motivul? Foarte simplu: a pus botul la business-uri și a pariat pe cartea Ciuhandu + mafia din primărie. Calculul său politic este în esență simplu, chiar simplist. Ciuhandu stă bine în sondaje, Ciuhandu nu va avea contracandidat credibil, Ciuhandu câștigă din nou, deci pe Ciuhandu mergem. La rândul său, blajinul, gospodarul și evident super-cinstitul nostru edil, a tolerat în ograda proprie crearea unui mic fief pesedist cu afacerile aferente. Condiția? Să nu deranjeze cu absolut nimic clica din jurul său. Un contract nescris, tacit, și cu atât mai nociv pentru fraierii care votează. Tânăra speranță a politicii timișene a mers chiar mai departe, trăgând discret dar eficient sfori locale și naționale pentru dinamitarea ideii de candidat propriu al struțo-cămilei USL la primăria Timișoara. Atât de bine le-a tras, încât însuși Victoraș, în drumul său spre acțiunea ”limbi la udemeriști” s-a oprit pe meleaguri bănățene pentru o limbă-n plus și o declarație de rahat. Titu și Nicu s-au văzut într-un off-side cât casa, la scurt timp după ce s-au declarat mari candidați in 2012. Numai că Titu e activist vechi și trecut prin multe, așa că a tamponat tânăra noastră speranță scurt și cuprinzător, așa cum a-nvățat la școala de partid în tinerețile lui.
Rezultatul? Un mare rahat. Un nou val de ceață peste ochii fraierilor care votează. Un nou pas spre eterna candidatură din Timișoara și încă patru ani de mocirlă. Imagine penibilă a struțo-cămilei USL, care, pe măsură ce trece timpul, în loc să-și consolideze poziția ca alternativă la mafia din primărie, dă din colț în colț, dând în același timp apă la moară eternului cuplu Gigi – Adi. Eroul episodului? Tânărul politician, reprezentantul generației care va schimba politica în România. Fraților, dacă ăștia sunt tinerii care ne vor scoate din rahat, trebuie să ne pregătim stocuri serioase de deodorant, că o să pută mult și bine de acum înainte în orașul ăsta.
Ce mă scoate din sărite este lipsa generalizată de viziune de pe scena politică locală. Oameni educați, inteligenți, care pun botul la niște rahaturi de doi bani doar de dragul unei poziții de o importanță relativă. Oameni care nu au ouăle necesare să ia problema în mână și să spună dracului odată cu voce tare: ajunge cu Ciuhandu, Cojocari și toată trupa de șmecheri. Când dracu o să vină unu’ care să pună capăt acestei povești gri?
Începe să nu mă mai mire deloc indiferența timișorenilor. Titu face ordine în stil comunist cu tânăra speranță care la rândul ei, s-a vândut într-un mod cel puțin prostesc. Victoraș vine și ridică osanale primarului. Nicu încă se mai gândește (mă întreb oare cât naiba s-o mai gândi) și între timp scapă și peneleu’ local local printre degete. Dacă are impresia că odată Drăgănescu revenit o sa mai aibă zile liniștite, greșește amarnic. De pedeliști ce să mai zic, sunt pur și simplu penibili. Nu e bine, frați timișoreni. Nu e bine deloc.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Am fost un dobitoc, Îmi caut ouăle. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.