Șmecherii de Timișoara… telenovelă de prost gust

Dacă urcăm ceva mai sus, și anume în rai dăm de o altă șmecherie marca exclusivă a clicii de la primărie. E drept, și șmecheru’ care beneficiază de ea e din altă ligă (de șmecheri evident).
Ingineria este în esență simplă. Se ia una bucată teren, niște fomiști dintr-o primărie, niște alți fomiști de la o judecătorie, se amestecă bine și iese ditamai clubul de fițe. Clubber-ul fițos și trepanat are unde să-și etaleze superficialitatea, banu’ curge gros și la șmecher și la fomiști. Singurii care și-o iau sunt fraierii care din patru-n patru ani votează. Dar eu zic că merită să și-o ia. Cu vârf și indesat.
Faptul că primăria tolerează o situație care într-un oraș normal și o țară normală ar arunca rahatu’ până-n stratosferă e una. Să plătești pentru două-trei mii de metri pătrați și să folosești aproape două hectare e de manual de șmecheri. Să construiești ditamai clubul pe terenul pentru care nu plătești nimic e tupeu. Să dai primăria în judecată că nu-ți dă autorizație de construcție pentru ce ai construit pe terenul pentru care nu ai niciun drept legal e tupeu la pătrat. În fine, să scoți zeci de mii de euro lunar de la fraierii care dau din buci și din cap, într-un spațiu ilegal și pentru care nu plătești niciun leu impozit e tupeu la cub.
Însă cu adevărat urlătoare la cer sunt următoarele:
1. Funcționari (posibil a se citi directori) din primărie au acoperit până în 2010 rahatul
2. Există în Timișoara un judecător care a avut tupeul și nesimțirea incredibilă să-i prelungească șmecherului contractul (gurile rele zic că pe 15 ani), trecând peste o hotărâre de consiliu local și blocând o  procedură de licitație în derulare
Putoarea care vine dinspre Dicasterial și dinspre C.D. Loga nr. 1 devine pe zi ce trece tot mai greu suportabilă. Când nu mai au intrare la bandiții din primărie, șmecherii orașului cumpără judecători. Ce jeg infect de sistem!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cine a umplut paharu'. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.