Un trofeu pe care tot mai mulți timișoreni nu și-l doresc

Mă apucă o mega scârbă când văd spectacolul politic de rahat de pe scena orașului de 5 stele verzi. Băieții ăștia care își zic politicieni au ajuns să nu mai aibă nicio treabă cu realitățile și cu nevoile orașului. Îi doare fix în cur că urbea se dărâmă bucată cu bucată, că drumurile sunt pline de cratere, că jegurile alea de la Colterm trag de pe spinarea fraierilor pierderi generate de lupta dintre un șmecher blazat de prea multe mandate și un cărător se servietă care-și spune prefect. Orașul ăsta a ajuns decorul perfect pentru aventurile lui Bear Gryls de pe Discovery, nicidecum orașul european existent doar în imaginația unora. Imaginea zilelor trecute este mai mult decât grăitoare: țăranu’ român, plecat în Germania, ajuns șmecher pe acolo, vine în Timișoara cu mașina de mega fițe (posibil închiriată, că sunt de notorietate cazurile) și o parchează ca un bou și nesimțit ce e, fix pe trotuar. Apar mafioții de la ADP și îi aplică taxa de protecție sub forma blocării roții (da evident, presupunând că bou’ și nesmițitu’ ar vrea să parcheze legal, mafioții nu îi oferă alternativa legală). În fine, scena se încheie cu voința divină ajutată consistent de indiferența totală a marelui ctitor, exprimate printr-o bucată zdravănă de tencuială care îndoaie consistent troaca de fițe. Dacă n-aș fi timișorean, aș râde cu lacrimi. Cum face de exemplu prietenu Falcă de la Arad care latră în gura mare că ar da și bani să rămână Ciuhandu primar la Timișoara. Pe undeva, îl înțeleg, asta fiind singura șansă a Aradului să ne ia fața definitiv și irevocabil.
Și ce fac între timp marii noștri politicieni de pe Bega? În loc să-și găsească între ei pe unu’ cu coaie suficient de tari să se ia trântă cu șmecheria, indolența și incapacitatea administrativă a marelui nostru edil, se ploconesc în fața lui ca niște cârpe. Este incredibil cum pesediștii, pedeliștii și liberalii noștri de mare clasă fac sluj în fața acestui personaj, așteptând să le arunce câte o bucățică de oscior. Iar șmecheru’, îi calcă în picioare și îi scuipă între ochi ori de câte ori are ocazia, știind că băieții n-au sânge-n pix să i se opună.
Orbilor, nu vedeți că ați ajuns ca în loc să vă bateți între voi ca să dați soluții la problemele crâncene ale acestui oraș, vă bateți între voi pentru trofeul Ciuhandu? Ce urmează? Îi veți da pe mână încă patru ani orașul ăsta? Iar la alegeri o să vă tânguiți că nu ies timișorenii la vot? Pentru ce să iasă, cârpelor? Pentru slugărnicia și lipsa de viziune de care dați dovadă? O să vă ignore și o să vă dea ce dă Băsescu la toată țara, că asta meritați!
Treziți-vă! Vă bateți pentru un trofeu pe care din ce în ce mai mulți timișoreni îl detestă. Vă mai spun un secret: sondajele voastre de doi bani pe baza cărora aveți impresia că faceți strategii inteligente ignoră cel mai important lucru, și anume zecile de mii de timișoreni care sunt atât de dezgustați și plictisiți încât nici nu vă mai bagă in seamă. Ei nu există nici în sondajele voastre de rahat nici în mințile voastre înguste de strategii lu’ pește.
Când o să vă regăsiți ouăle pierdute și o să găsiți măcar unul între voi care să aibă puterea să demoleze mitul Ciuhandu mai discutăm. Da tare mi-e teamă că după criteriul acesta rămânem nevorbiți…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Îmi caut ouăle. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.