Jaf ordinar la Aeroportul Timișoara

Cine își imaginează că prietenu’ Falcă, acest măreț ctitor portocaliu ce pute a dosare până-n București și-napoi, a renunțat la aeroportul nostru, e naiv, ca să nu zic prost. Băieții sunt pe felie, din capitală până-n Arad și retur și lucrează din greu la noua ctitorie. Reacția violentă și aproape inutilă a autorităților din Timișoara (de acum aproape un an) nu a făcut decât să amâne puțin deznodământul. Văzând că nu merge prostirea pe față, băieții au trecut la mijloace specifice.
Pasul 1 – numirea unui zero barat la conducerea aeroportului din Timișoara în locul unui securist de excepție. Experiența fundamentală în industria chiloților și-a spus cuvântul, așa că portocaliilor din Timiș le-a fost ușor să aleagă. De fapt, au ales alții pentru ei. De pe la Arad, mai exact. Marele șmecher și președinte al CJ Timiș în același timp, a tăcut și tace în continuare. Știe că manevrele acestor șmecheri vor lovi direct și fără drept de apel în interesele Timișoarei și Timișului dar nu face nimic. Înghite și se face că plouă. Nu-i nimic, o să vină și decontul la un moment dat. Mă sparg de râs când îl văd cum se dă rotund pe plan local, iar el de fapt face sluj la Falcă.
Pasul 2 – identificarea unor argumente mai credibile decât cele de până acum (de genul e bine să lipim căpușa Arad la Timișoara, iar rezultatul e bine să îl conducă Aradul). Ei, și ce să vezi? Bingo!!!! În primăvara lui 2011 expiră contractul lui WizzAir cu Aeroportul Timișoara. Băieții știu foarte bine că Wizz nu-și permite să zică pas la piața din vestul țării, care îi aduce un volum serios de pasageri. Dar știu la fel de bine că modelul de business al lui Wizz se bazează pe o anumită structură de costuri, la care, dacă se depășesc anumite bariere, jucăria se strică. Așa că, soluția devine aproape evidentă. Păcăliciul de la Aeroportul Timișoara, sluga lui Falcă printre altele, va băga pumnul în gură companiei prin majorarea tarifului de operare pe aeroport (taxă de securitate, taxe de degivrare, și altele – cunoscătorii știu despre ce vorbesc). Evident că celor de la Wizz nu le convine să se mute de pe un aeroport decent pe o uliță de sat, de pe care cei de la RyanAir ieșeau cu pasărea la două aterizări din cinci (motiv pentru care au și renunțat destul de repede). Puși însă în fața celor două rele, îl vor alege pe cel mai mic.
Și uite așa, madam Udrea va veni cu mare pompă și va anunța mega investiții în ulița și check-in-ul sătesc de la Arad iar traficul nostru va scădea aproape la jumătate. În aceste condiții treaba e făcută. Laser frate, cum zic prietenii noștri din București.
Între timp, pedeliștii din Timiș înghit în sec și tac, sperând că rahatul din ventilator îi va ocoli, Ciuhandu urlă la lună că oricum nu-l ascultă nimeni, Robu cântă la chitară, iar Sorinel cu nea Bojin mai pun trei cărămizi la noul sediu de partid. Șmecheru’ de Falcă, profitând pentru a nu știu câta oară de prostia și impotența celor care conduc Timișoara și Timișul își va vedea în sfârșit visul cu ochii. Iar Timișoara va mai adăuga o nouă iluzie la colecția celor din care trăiește.
Sper ca de data asta să fiu eu cel care greșesc… Altfel, naveta de Arad va deveni încet-încet obișnuință pentru cei care zboară cu avionul din Timișoara. Asta în ciuda cunoscutelor lamentări și scuze penibile pe care le vor servi vizionarii noștri conducători locali.  Iar celor care își imaginează că, dacă nu au de zburat cu avionul, povestea asta nu îi afectează cu nimic, le sugerez să se mai gândească puțin.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Am fost un dobitoc. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.